Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2023-10-16
  • produktnyhet

Avicii Experience - Ett interaktivt hyllningsmuseum till Tim "Avicii" Bergling

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Creative Technology fick i uppdrag av Pophouse Entertainment att ta fram en flexibel helhetslösning till Avicii Experience. Här är tekniken formad efter känslan som de ville uppnå, ett interaktivt museum som låter besökarna lära känna Tim Bergling på ett personligt plan genom hans musik och personliga ägodelar, med framtidssäker och användarvänlig teknik som understöd. Creative Technology tog fram en specialdesignad lösning där LED-skärmar står i fokus och ett styrsystem från Crestron agerar både hjärta och hjärna i projektet.

Avicii Experience öppnade i februari 2022 och på sina 300 kvadratmeter finns 27 stationer där besökarna får lära känna Tim Bergling på djupet. I lekfulla installationer förstärks budskapet och skapar en samhörighet mellan besökaren och Avicii genom interaktiva lösningar för ljud och video. Här finns bland annat VR-karaoke där besökaren kliver in i ett musikbås och med hjälp av ett VR-headset skapas en illusion av att besökaren står i en musikstudio och sjunger framför Aviciis branschkollegor.

Runt om i lokalen sitter inbyggda högtalare och displayer i varierade storlekar tillsammans med hörlurar där besökarna får möjlighet att återuppleva konsertminnen, lyssna på opublicerad låtar, skapa sin egen musikmix och få mer information om vem Avicii verkligen var. Innehållet justeras med hjälp av en flexibel plattform för digital signage som gör det enkelt att ändra budskapet på displayerna i realtid. Samtliga bildkällor skickas över nätverk (AvoIP) till displayer runt om i lokalerna utan synlig fördröjning.

I ett av rummen finns en 360° visuell upplevelse där varje vägg omsluts av LED samtidigt som en video spelas vilket skapar en känsla av att du är där på plats. Här får besökaren kliva in i rollen som Avicii genom att ställa sig vid ett DJ-bås och se hur det känns att spela framför tusentals skrikande fans i publikhavet samtidigt som hyllningskonserten Avicii Tribute Concert från Friends Arena spelas upp. I ett annat rum har de installerat LED på tre av väggarna och på den fjärde väggen, samt i taket, sitter speglar i olika vinklar som tillsammans illustrerar det mörker och ångest som Avicii upplevde stundvis under sin korta men otroligt framgångsrika karriär.

I det här projektet används bland annat följande produkter

Crestron kontrollprocessor
Crestron DM NVX
Crestron takpendlad högtalare

Crestron infällda högtalare

Crestron touchpanel

Crestron slutsteg

Samsung LED The Wall
Samsung display
ELO touchpanel
Brightsign mediaspelare
Yamaha line array högtalare
Bose subwoofer
Samsung Kiosk
Wallboard digital signage
Dataton mediaserver Watchpax

GUDE smart grenuttag

Här kan du få mer inspiration till olika tekniska lösningar för museum och event.