Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2024-03-11
  • pressmeddelande

Special-Elektronik startar certifieringsutbildning för Absen LED

Special-Elektronik startar upp en ny certifieringsutbildning och erbjuder sina kunder möjligheten att gå Absen Certified Engineer (Absen ACE) på huvudkontoret i Karlstad. Under två dagar kommer Special-Elektronik gå in på detaljnivå gällande LED, vilka delar som behövs och vad som är viktigt att tänka på vid en LED-installation.

Syftet med utbildningen är att öka kunskapen och skapa trygghet bland Special-Elektroniks kunder som utför LED-installationer i olika projekt. Monteringen av LED-väggar ställer högre krav på installatörerna eftersom det finns så mycket mer att ta hänsyn till än vid installation av en vanlig display. Bland annat behöver de kunna beräkna rätt upplösning och hur mycket el som krävs. Kunskapen behövs även för att säkerställa att det finns head room för både el och data dvs. ett utrymme för att inte överbelasta systemet.

Vi vill säkerställa att våra kunder kan kontrollera och felsöka efter en LED-installation så det blir en korrekt utförd installation. En LED-vägg är en investering och ska hålla i flera år och det är av största vikt att installatören kan grunderna i service och support av en LED och därför erbjuder vi våra kunder den här utbildningen, säger Per Alsterdal, leverantörsansvarig för Absen på Special-Elektronik.

Under två dagar kommer Special-Elektroniks kursledare djupdyka i LED där de går igenom grunderna och vilka komponenter en LED består av. Det finns olika inkapslingstekniker som används och det är viktigt att rätt teknik används till rätt applikation: Microled, SMD, IMD, COB, GOB och DIP. Deltagarna kommer få en genomgång av sändande enheter (processorer och kontroller), NovaStars mjukvara och vad som är viktigt att tänka på under och efter en installation. De kommer demonstrera hur man felsöker en LED och se olika exempel på fel som kan uppstå. Utöver teori blir det hands on och deltagarna kommer få sätta upp olika kabinett och konfigurera dessa med mjukvaran. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt och praktiskt prov och vid godkänt prov får deltagaren sin certifiering som Absen Certified Engineer.

Den första utbildningen kommer hållas den 12-13 mars och fler utbildningstillfällen finns publicerade på hemsidan. Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig till tekniker, installatörer och elektriker som arbetar med LED.

Absen distribueras av Special-Elektronik på den svenska marknaden. De är en av världens största exportörer av LED och står för en hög produktstandard, teknologisk innovation och strikt kvalitetskontroll. Absens LED-lösningar är lämpliga för alla typer av applikationsområden, både för inom- och utomhusbruk, och kan användas till allt från hörsalar, konferensrum, sportarenor, digital signage till trottoarpratare.

För frågor är du välkommen att kontakta Per Alsterdal:
Tel: 054-444 2033
Epost: per.alsterdal@specialelektronik.se

Special-Elektronik i Karlstad AB grundades 1970 och är en kunskapsdriven systemleverantör inom AV-teknik, belysning, smarta hem, hotell-TV, digital signage och kabel-TV/fiberoptik. Vi erbjuder teknik från de främsta leverantörerna i världen och vår ambition är att alltid hålla en hög teknisk kompetensnivå. Huvudkontoret är beläget i Karlstad med lokala säljkontor i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Halmstad och Malmö. Vi är främst verksamma på den skandinaviska marknaden och har idag 55 anställda.