Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2024-09-26
  • produktnyhet

Få en inblick i hur tekniken fungerar som ett värdefullt verktyg i undervisningen på Lunds universitet

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Vid Biomedicinskt centrum på Lunds universitet finns ett helt nybyggt kunskapscenter, Forum Medicum, där det bedrivs forskning och utbildning inom medicin, vård och hälsa. I deras toppmoderna utbildningslokaler möjliggörs nya sätt att bedriva undervisning och samtidigt öka det värdefulla samarbetet mellan fakultetens utbildningar. Uppdraget att leverera och installera AV-teknik till 120 rum, fyra föreläsningssalar och sex ALC-salar gick till Informationsteknik. Här är tekniken vald med omsorg och resultatet blev enhetliga, användarvänliga produkter och lösningar som håller över tid och som enkelt kan expanderas. Som hjärtat i projektet valdes WolfVision Cynap, ett system som hanterar ljud och bild trådlöst samt ger möjligheter till distansundervisning, annotering och digital whiteboard.

I vår casefilm får du en inblick i hur tekniken fungerar som ett värdefullt verktyg i undervisningen och skapar en mer dynamisk och inkluderande lärmiljö för både studenter och föreläsare. Här kan du läsa mer om projektet.