Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2024-05-29
  • produktnyhet

Flexibla lärandemiljöer på Lunds Tekniska Högskola med modern teknik som underlättar undervisningen

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

M-Huset vid Lunds Tekniska Högskola har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering för att skapa nya moderna och flexibla lärandemiljöer med bland annat två nya utbildningslokaler, Ångpannehall och Teknodromen. Båda lokalerna är anpassade för pedagogisk undervisning som bygger på aktivt lärande, Active Learning Classroom (ALC). AVS i Sverige fick i uppdrag av LTH att ta fram de tekniska lösningarna och det viktiga arbetet med att modernisera tekniken med målet att underlätta undervisningen för både studenter och föreläsare. Dessutom behövde tekniken vara drift- och framtidssäker när M-Huset stod färdigt sommaren 2023.

Undervisningen i ALC-salarna stöttas med hjälp av teknik och pedagogik och här är möbleringen flexibel med gruppbord vilket bjuder in till samarbete. I Teknodromen sitter det en interaktiv display vid varje bord och trådlös uppkoppling så att studenterna snabbt och enkelt kan dela idéer och material med varandra. Här spelar Wolfvisions Cynap-system huvudrollen och möjliggör trådlös bildöverföring från mobila enheter till enskilda eller samtliga displayer i lokalen. I ALC-salar skapas goda förutsättningar till gruppdynamik och möjlighet för föreläsaren att ta del av studenternas arbete och se hur de interagerar med varandra.
Här kan du läsa mer om projektet