Kontaktperson
Camilla Johannesson
+46 54 444 2013
@camilla.johannesson

Pressmeddelanden

Här hittar du alla pressmeddelanden som Special-Elektronik har publicerat.

2020-06-30

Crestron Flex MX, Microsoft Teams Room och Zoom Rooms med BYOD-funktionalitet i samma enhet

Crestron har lanserat Flex MX, det första Microsoft Teams Room (MTR)-, och Zoom Room-systemet med BYOD-funktionalitet. Det innebär att mötesrum för Microsoft Teams eller Zoom med en Flex MX-enhet installerad kan nyttjas till vilken klient som helst utöver dessa med hjälp av en medhavd dator.
Läs mer »

2020-06-10

Special-Elektronik ny svensk distributör för Analog Way

Från och med 1 juni 2020 är Special-Elektronik ny distributör för Analog Way i Sverige. Företaget specialiserar sig på bildbehandlingslösningar och erbjuder ett brett utbud av kvalitetsprodukter anpassat för den professionella AV-marknaden. Avtalet berättigar Special-Elektronik till att distribuera hela Analog Ways sortiment och företaget stärker därmed sitt produktutbud för rental/eventmarknaden.
Läs mer »

2020-05-12

Special-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår

Vi välkomnar Tommy Dahlin som ny säljare inom Pro-AV hos oss på Special-Elektronik. Tommy kommer vara baserad på Göteborgskontoret och blir en efterlängtad förstärkning till våra kunder och kollegor. Han har en mångårig bakgrund och stor erfarenhet från AV-branschen och kommer närmast från JML-System där han arbetade som Pro-AV säljare inom B2B.
Läs mer »

2020-04-16

Enkel översättning från tal till text utan fördröjning med AI-integration

Epiphan har kommit med en ny spännande produkt, LiveScrypt, som är en hårdvarulösning för AI-översättningar i realtid där man i grunden använder sig av Googles molnbaserade teknik för taligenkänning för att konvertera tal till text med över 90% noggrannhet.- Vi ser många möjligheter med den här produkten och AI-integration kommer starkt nu. När man kan få textöversättningar i realtid vid t.ex. liveevent så är det en fördel på många sätt, både ekonomiskt och tidsbesparande, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik AB.
Läs mer »

2019-11-13

Special-Elektroniks säljteam får förstärkning av Pär Nyman

Special-Elektronik rekryterar Pär Nyman för att stärka sin position inom kompetensområdet AV-teknik. Pär har arbetat inom AV-branschen sedan 1990 och besitter stor kunskap inom området med erfarenhet av systemdesign, projektledning, upphandling, förstudier och behovsanalyser.
Läs mer »

2019-10-08

Special-Elektronik distribuerar nu högtalartillverkaren Krix i Sverige

Den välrenommerade australiska högtalartillverkaren Krix distribueras nu i Sverige av Special-Elektronik. Krix är en av Australiens äldsta och mest framgångsrika högtalartillverkare som har varit verksamma i över 40 år. Krix erfarenhet och ursprung reflekteras i innovativ och nyskapande ljuddesign för stereo, dedikerad hemmabio och kommersiell bio. Krix var exempelvis först i världen med uppfinningen av en oändlig baffelvägg, som nu används i biografer runt om i världen, och har tillsammans med Dolby utvecklat och installerat några av de allra första Dolby Atmos-biograferna.
Läs mer »

2019-08-06

Ny dynamisk ljussensor från Crestron - GLS-LCCT

Crestrons SolarSync (GLS-LCCT) är en unik ljussensor som är konstruerad för att automatiskt flytta utomhusljus till en inomhusmiljö. SolarSync mäter utomhusljusets intensitet (lux) och färgtemperatur (CCT). Sensorn skickar sedan data till ett Crestron styrsystem som synkroniserar sensorer inomhus för att matcha de uppmätta värdena av lux och CCT utomhus.
Läs mer »

2019-04-12

Internationell förstärkning på rental

Sedan 1 april arbetar holländska Maarten van Slooten på Special-Elektronik. Maarten kommer närmast från Amsterdambaserade BeamSystems där han jobbade som projektledare inom rental och installation. Med 12 års erfarenhet inom branschen är Maarten ett viktigt tillskott till Special-Elektroniks växande säljavdelning, där han nu kan bistå med hög kompetens mot just uthyrningsmarknaden.
Läs mer »

2019-02-20

Tre decennier AV-erfarenhet rekryterad till Special-Elektronik

Kenneth Brand är det senaste tillskottet i Special-Elektroniks säljteam. De senaste 2,5 åren har Kenneth arbetat på Ricoh och innan det var han bland annat på AV-huset i Stockholm i nästan 10 år. Sedan en dryg vecka tillbaka återfinns han alltså på Special-Elektroniks huvudkontor i Karlstad.
Läs mer »

2019-02-04

Huddly är senaste tillskottet hos Special-Elektronik

Sedan årsskiftet är Special-Elektronik distributör av norska Huddly. Huddlys idé är enkel:"We build things that see" – genom att kombinera hårdvara, mjukvara och AI tillverkar de alltså produkter som ser, kameror som passar alla som använder videokonferens för möten och samarbeten på distans.
Läs mer »

2018-08-21

Heta tekniktrender och IT-säkerhet är några av de stora punkterna på Special-Elektroniks Teknikevent

Äntligen är Special-Elektroniks Teknikevent tillbaka! Den 25-26 september öppnar de dörrarna på Karlstad CCC och erbjuder deltagarna två fullspäckade dagar fyllda med intressanta, utbildande seminarier och en produktutställning där leverantörer kommer visa den senaste tekniken och produkter inom moderna mötesrum, digital signage, smarta hem, kabel TV och mycket mer!
Läs mer »

2018-04-03

Special-Elektroniks solpaneler har producerat 100 000 kWh grön el sedan installationen

Special-Elektroniks huvudkontor i Karlstad är en superintegrerad lågenergibyggnad där fokus ligger på teknikintegration, bra arbetsmiljö och klimatsmarta lösningar. I februari 2015 installerade företaget 146 solpaneler som täcker 241 m2 på kontorstaket med en maxeffekt på 37 kW som levererar ca 36 000 kWh per år. Sedan installationen har företaget nu producerat 100 000 kWh förnybar energi.
Läs mer »

2018-03-21

Special-Elektronik satsar på Digital Signage och tillsätter ny tjänst

Vi välkomnar Lukas Brehmer till oss som kommer vara baserad på Stockholmskontoret och arbeta med Digital Signage.
Läs mer »

2018-03-19

Crestrons nya kontrollpanel med inbyggd processor - MPC3-201

MPC3-201 är en liten och enkel kontrollpanel med programmerbara funktioner som är en perfekt lösning för det mindre mötesrummet eller för skolor. Kontrollpanelen har en modern design med tio kapacitiva knappar: sex programmerbara och fyra statiska knappar (On/off, mute och volym +/-).
Läs mer »

2017-11-01

Ny extender från Crestron som kombinerar HDMI- och USB-signaler i en och samma enhet

Idag är det enklare än någonsin att hålla webbaserade möten men det ställer desto högre krav på tekniken. Crestron vill alltid ligga steget före när det gäller teknikutvecklingen och har nu tagit fram en extender som kombinerar HDMI- och USB-signaler i en och samma enhet.
Läs mer »

2017-10-02

Special-Elektronik tecknar distributionsavtal med SpinetiX

För att utöka sin expansion i Skandinavien har SpinetiX tecknat ett avtal med Special-Elektronik om distribution av deras produkter inom Digital Signage. Avtalet innebär att Special-Elektronik utökar sitt sortiment av Digital Signage som blir allt vanligare i offentliga miljöer och blir därmed ett viktigt komplement till deras befintliga produktsortiment för digitala lösningar.
Läs mer »

2017-08-24

Special-Elektronik satsar mer på den privata marknaden

Special-Elektronik utökar sin personalstyrka och anställer Jacob Sernefell som kommer vara stationerad på malmökontoret och arbeta med försäljning inom privata hem.
Läs mer »

2017-06-28

Special-Elektronik och Panasonic ger sig ut på Roadshow med syfte att utbilda i displayteknik

Displaytekniken är i ständig utveckling och det har inte bara tillkommit många nya lösningar, det är dessutom många som har fasats ut. I september ger sig Special-Elektronik ut på en Roadshow som de kallar för Panasonic Display Roadshow tillsammans med Panasonic med syfte att utbilda i modern displayteknik.
Läs mer »

2017-06-26

Special-Elektronik har fått förstärkning på sin Crestronsupport

Special-Elektronik har fått en ny medarbetare och förstärker därmed sin supportavdelning med Patrik Lindahl som kommer vara stationerad på huvudkontoret i Karlstad och arbeta med Crestronsupport.
Läs mer »

2017-06-12

Mercury - Nytt världsunikt table top conference system från Crestron

Crestron Mercury är en unik och komplett videokonferens- och högtalartelefon med både touchpanel, kamera, inbyggd SIP klient, USB-anslutning, rumsbokning, mikrofon och högtalare - allt förpackat i en snygg bordsenhet!
Läs mer »

2017-05-22

Crestron Avia DSP - banbrytande ljudlösningar för mötesplatser

Crestron har lanserat en ny banbrytande ljudlösning för alla typer av mötes- och konferensrum. Avia DSPs är en ny serie av ljudprocessorer och mjukvaran "Avia Audio Tool" utgör en flexibel, högkvalitativ lösning som är både enkel att konfigurera och flexibel nog att använda i de mest krävande ljudmiljöer.
Läs mer »

2017-04-21

Svensk premiärvisning av Crestronprodukter när Special-Elektronik åker ut på Roadshow

Teknikutvecklingen går i en rasande fart och Special-Elektronik gör allt de kan för att deras kunder ska hålla sig uppdaterade. I maj beger de sig därför ut på en Roadshow med fokus på Crestronprodukter som riktar sig till återförsäljare, konsulter och installatörer som arbetar med AV-teknik och fastighetsautomation i både privata och offentliga miljöer.
Läs mer »

2017-02-20

Promax lanserar mätinstrument med WiFi-analysator

Installatörer och tekniker står för nya utmaningar i och med alla nya trådlösa produkter och videoplattformar som finns idag och det är därför viktigt med rätt verktyg och instrument.
Läs mer »

2016-12-12

Anders Weinestedt går i pension efter 35 år hos Special-Elektronik

Special-Elektroniks delägare och kollega i företaget, Anders Weinestedt, har beslutat sig för att gå i välförtjänt pension efter årsskiftet. Efter 35 år i företaget som teknisksäljare och systemdesigner på antenn och kabel-TV sidan kommer han lämna ett stort tomrum på Special-Elektronik i Karlstad.
Läs mer »

2016-11-30

Autonomic lanserar MMS-1e - en musikspelare med eAudioCast(TM)

Hög prestanda i ett kompakt format tillsammans med WiFi-anslutning gör MMS-1e till den ultimata ljudlösningen. Autonomic Controls nya musikspelare MMS-1e levererar rent och högupplöst ljud, ända upp till 24-bit/192 kHz.
Läs mer »

2016-10-26

Special-Elektronik och Panasonic visar upp marknadens bästa laserprojektorer

I november åker Special-Elektronik tillsammans med Panasonic ut på en roadshow där marknadens bästa laserprojektorer kommer att visas upp. På schemat står allt ifrån små diskreta signagelösningar till produkter för den riktigt stora arenan. Special-Elektronik - Panasonic roadshow stannar till på fem orter, från Umeå i norr, till Malmö i söder.
Läs mer »

2016-10-21

Promax mätinstrument ger sig ut på roadshow

Under tre dagar i november åker Special-Elektronik ut på roadshow tillsammans med Promax. Promax är sedan 50 år den ledande tillverkaren av instrument och testutrustning inom kabel-TV och fiberoptik. Under roadshowen får du möjlighet att fördjupa dig i deras breda utbud av professionella produkter.
Läs mer »

2016-06-16

Personnytt Marcus Andersson - Special-Elektronik AB

Den 13 juni tillträdde Marcus Andersson som ekonomiansvarig på Special-Elektronik AB. Han kommer närmast från Ernst & Young där han arbetat både som revisor och redovisningskonsult.
Läs mer »

2016-04-28

Ny smart testgenerator från Murideo

Murideo har utvecklat alla kalibrerares drömverktyg, Fresco SIX-G, en bärbar testgenerator som kan generera mer än 100 olika testmönster för installation, kalibrering och felsökning.
Läs mer »

2016-03-14

Special-Elektronik ny distributör för Promax mätinstrument

Special-Elektronik AB har tecknat ett avtal med PROMAX Electronica S.L. för distribution av deras test- och mätinstrument inom kabel-TV och fiberoptik.
Läs mer »

2016-03-10

Premiär för Hospital DMD

Den 5-7 april kommer Karlstadsföretagen Special-Elektronik AB och AMAB att för första gången demonstrera Hospital DMD, en ny plattform speciellt anpassad för sjukhusmiljö på Vitalis-mässan 2016.
Läs mer »

2016-03-02

Special-Elektronik utökar personalstyrkan med 25 %

Karlstadföretaget Special-Elektronik AB är inne i en tillväxtfas och räknar för första gången med att nå över 200 miljoner kronor i omsättning.
Läs mer »

2015-11-17

Personnytt Per "Pelle" Aastad - Special-Elektronik AB

Special-Elektronik fortsätter att växa och personalstyrkan har utökats med ytterligare en säljare. Senast i ledet är Per Aastad som kommer arbeta som AV-säljare på Stockholmskontoret med fokus på PRO AV.
Läs mer »

2015-10-28

Epiphan Video har lanserat en HDMI Video Grabber - den första i sitt slag!

Epiphans video grabber, AV.io HD, kan överföra och dela videoklipp från HDMI-, DVI- och VGA-källor i Full HD (1080p) och 60 bilder per sekund. Det går även att överföra ljud via HDMI, den har nära noll latens och ultra-hög tillförlitlighet!
Läs mer »

2015-05-27

Special-Elektronik erbjuder kostnadsfri certifieringskurs i Crestron DigitalMedia och 4K!

Crestrons certifieringskurs DMC-D-4K(DigitalMedia Certified Designer) ger grundläggande kunskaper om skillnaderna mellan analoga och digitala system och de unika utmaningar det innebär att designa ett tillförlitligt system för distribution av högupplösta audio/video-signaler inklusive 4K.
Läs mer »

2015-04-01

Crestron gör det igen, med DM 3.0!

För nästan tio år sedan introducerade Crestron DigitalMedia, AV-distributionstekniken som skulle komma att förändra hela branschen. Idag, med DM 3.0, har Crestron gjort det igen med en ny digital standard!
Läs mer »

2014-10-30

Panasonic tecknar distributionsavtal med Special-Elektronik AB

Special-Elektronik har tecknat avtal med Panasonic för att distribuera deras Broadcastkameror och CCTV-produkter.- Säkerhetskameror (CCTV) och broadcastkameror är viktiga produktgrupper för oss och vi är glada över att ha fått det här avtalet.
Läs mer »

2014-09-24

Personnytt (Peter Bloch) - Special-Elektronik AB

Peter Bloch kommer närmast från Epson där hans specialistområde var projektorer för både företag och hemmabio. Med en lång erfarenhet som tekniker, säljare och Key Account Manager kommer han bli en stor tillgång för Special-Elektronik.
Läs mer »

2014-05-15

Special-Elektronik erbjuder ny certifieringskurs i Crestron DigitalMedia och 4K

Crestrons nya certifieringskurs DMC-D-4K (DigitalMedia Certified Designer) ger grundläggande kunskaper om skillnaderna mellan analoga och digitala system och de unika utmaningar det innebär att designa ett tillförlitligt system för distribution av högupplösta audio/video-signaler inklusive 4K.
Läs mer »

2014-04-08

Special-Elektronik investerar i ny superintegrerad och energieffektiv byggnad

Special-Elektronik investerar ca 35 miljoner när de bygger ut sitt huvudkontor i Karlstad. Större ytor för att bättre kunna visa upp produkter och tekniklösningar i sin rätta miljö samt modernare utbildningslokaler är några av anledningarna till utbyggnationen som beräknas stå klar vid årsskiftet 2014/2015.
Läs mer »

2014-03-04

Komplett multirum ljudsystem som automatiskt synkroniserar all din favoritmusik

Autonomic Controls nya multirum ljudsystem, Mirage Audio System, är utformat för att snabbt komma åt all din musik i hemmet på ett enkelt sätt via smartphones, surfplattor och väggkontroller.
Läs mer »

2014-01-13

Special-Elektronik fortsätter växa

Karlstadsföretaget Special-Elektronik har medvind och skall under året öka sin personalstyrka med 20 procent.- Vi ser ljust på framtiden, marknaden växer och vi tror på större försäljningsvolymer. Det gör att vi måste rekrytera för att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik.
Läs mer »

2013-12-13

WolfVision lanserar inspelningsbar visualizer för takmontering

Wolfvision är den enda tillverkaren som erbjuder ett komplett utbud av både bord- och takmonterade visualizers. Nu lanserar de en ny produkt, VZ-C6, och utökar därmed sin portfölj av takmonterade visualizers.
Läs mer »

2013-11-25

Kabelkroken som trollar bort synliga kablar

Special-Elektronik har skapat en kabelkrok för väggmontering för att slippa synliga kablar. Den kan med fördel placeras i ett konferensrum eller kontor där det finns många bärbara enheter.
Läs mer »

2013-09-27

Crestron ger sig in i armaturbranschen med nytt LED sortiment

Crestron, världsledande tillverkare inom integrationsprodukter, lanserar sitt första sortiment av armaturer, CLED. - Vi är stolta över att få lansera vår första armaturserie, detta efter en längre tid av forskning och utveckling, säger Terry Haynes från Crestrons Lighting and Control team.
Läs mer »

2013-09-26

Crestron lanserar trådlös AV-presentation för mobila enheter

AirMedia är en helt ny trådlös HD presentationslösning för mötesrum från Crestron. Med en enkel plug and play-installation ger AirMedia delningsmöjlighet till konferensrum och kontor som inte är kopplade till ett centralt ljud/bildsystem.
Läs mer »

2013-03-08

Crestron tar Microsoft Lync till konferensrummet

Crestron och Microsoft ® har tillsammans utvecklat en kraftfull lösning för konferensrummet. Crestron RL (TM) inkluderar alla Microsoft Lync 2013s funktioner inklusive HD, flerpartssystem för video och stödjer PowerPoint ®, skrivbords- och programdelning, samt interaktiv whiteboard.
Läs mer »

2013-02-14

Nylansering av helt nya CLWI serien

Crestron lanserar nu sin nya serie CLWI - en integrerad lösning med trådlösa dimrar och strömbrytare.
Läs mer »

2012-03-09

Special-Elektronik Roadshow

I år kommer Special-Elektronik åka ut på en roadshow till fem olika städer; Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.
Läs mer »

2012-02-08

Crestron Core 3UI: smidig programmering och fantastiskt gränssnitt

Crestron presenterar nu nya Core 3UI-platformen - nästa generation av grafiskt användargränssnitt. Tillgänglig för ett urval av Crestrons touchpaneler.
Läs mer »

2012-01-16

Föreviga dina föreläsningar i HD-kvalitet med Crestron CaptureLiveHD!

Crestron är stolta över att kunna presentera paketlösningen CaptureLiveHD. Du kan nu dokumentera t.ex. föreläsningar på skolor eller företagspresentationer i HD-kvalitet och antingen spara eller streama ut via internet till externa mottagare.
Läs mer »

2011-11-07

Crestron Mobile Pro för Android

Crestron har nu lanserat Mobile Pro, den nya appen för Android. Mobile Pro förvandlar alla enheter med Android till fullt fungerade Crestron touchpaneler.
Läs mer »

2011-11-01

Personnytt - Special-Elektronik AB

Special-Elektroniks personalstyrka har utökats med ytterligare en säljare, Marcus Wellström. Marcus kommer vara stationerad i Stockholm och jobba med mötesteknik.
Läs mer »

2011-07-05

Crestron DigitalMedia 8G+, en komplett distributionslösning

Crestron har nu introducerat DigitalMedia 8G + (TM), nästa generation av det revolutionerande nätverket för AV-teknik, över en enda kabel. DigitalMedia 8G + förenklar installationen av ett DM-nätverk genom att distribuera alla digitala och analoga signaler genom ett urval av standarder som CAT5e-, DM 8G®- eller CresFiber® 8G kabel.
Läs mer »

2011-06-29

Ny HD Video Scaler från Crestron

Crestron har lanserat HD-Scaler, en ny High-Definition Video Scaler som optimerar upplösningen av alla HD-displayers analoga och digitala videosignaler.
Läs mer »

2011-05-05

Högtryck på Special-Elektronik AB i Karlstad

Special-Elektronik AB fortsätter sin väg framåt. Flera stora ordrar och glada medarbetare är några av faktorerna till företagets framgång.
Läs mer »

2011-01-19

Kaleidescape Cinema One - Filmservern för hela familjen!

Kaleidescape har satt standarden för filmservrar. Med ett enkelt knapptryck kan du se alla dina DVD filmer och TV-serier eller lyssna på dina CD skivor. Nya Cinema One är en "allt i ett" lösning för hela familjen till ett pris som nu gör systemet tillgängligt för ännu fler film- och musikälskare.
Läs mer »

2010-12-09

Personnytt - Special-Elektronik AB

Special-Elektroniks personalstyrka har utökats ytterligare. Boris Skoow är den femte i raden av nyanställningar sedan hösten 2010 och har anställts som AV säljare inom området smarta hem.
Läs mer »

2010-11-23

Analoga och digitala signaler i ett och samma unika system

AV-branschen är mitt i ett teknikskifte där analoga ljud- och bildsignaler fasas ut till förmån för nya digitala HD-signaler. HDMI och DisplayPort är nya signalstandarder som ger fantastiska möjligheter samtidigt som det ställer nya krav på de som arbetar med AV-installationer i hem, företag och offentlig miljö.
Läs mer »

2010-10-20

Special-Elektronik AB 40 år!

Fredagen den 22 oktober är en stor dag för Special-Elektronik i Karlstad. Det var då exakt 40 år sedan företaget grundades. Sedan 1970 har de växt till en av Sveriges främsta teknikgrossister som fyra gånger har utsetts till ett Gasellföretag av Dagens Industri.
Läs mer »

2010-09-22

Personnytt - Special-Elektronik AB

Nu förstärks Special-Elektroniks säljkår ytterligare. Det senaste tillskottet är Ola Petersson som kommer att vara stationerad i Halmstad. Hans expertis är inom kabel-TV och fiber.
Läs mer »

2010-05-21

Knivskarp video över Cat7 kabel

Efter många kundförfrågningar på den europeiska marknaden kan Magenta Research nu erbjuda en högkvalitativ Cat7 videoöverföring. Med deras nya Cat7 länk kan videoöverföring nu bli ännu skarpare och snabbare.
Läs mer »

2010-05-12

Ett snabbt frame grabber kort för högupplöst video

Nu har leveransen av Epiphan Systems nya VGA frame grabber kort påbörjats. Till skillnad från tidigare externa modeller är det nya kortet utformat som ett instickskort till en dator. Detta medför en högre prestanda då upplösningen på videosignalen nu enbart påverkas av datorns kapacitet.
Läs mer »

2010-03-05

DigitalMedia-Road tour. En favorit i repris!

AV-branschen är mitt i ett teknikskifte där analoga ljud- och bildsignaler fasas ut till förmån för nya digitala HD-signaler. Nya produkter kräver en bättre signalöverföring och allt större krav ställs på kopieringsskydd.
Läs mer »

2010-03-04

Crestron V-panel - Den första touchpanelen med stöd för 1080p HD

Nu lanseras nästa generation av touchpaneler. Crestron V-Panel(TM) tar dem till en helt ny nivå av stil och funktion.
Läs mer »

2010-02-09

Special-Elektronik AB öppnar nytt kontor i Göteborg

Special-Elektronik AB har etablerat nytt försäljningskontor i Göteborg. Sedan tidigare finns också försäljningskontor i Västerås och Malmö där sistnämnda också hanterar Danska marknaden.
Läs mer »

2010-01-19

Personnytt - Special-Elektronik AB

Special-Elektronik AB fortsätter att växa. Bara det senaste året har personalstyrkan ökat med 18%. Det senaste tillskottet är Peter Wahlgren som kommer att arbeta som proAV säljare i västra och södra Sverige.
Läs mer »

2010-01-18

Professionella mikrofon- och audiolösningar

Clockaudio har ett erkänt bra rykte i hela världen för sina unika mikrofonlösningar. Nu lanserar Special- Elektronik deras produkter i Sverige och Danmark.
Läs mer »